Ordu Genarali : BOSS SHELBY🎖

Ordu Korgenarali : FISILTI LDR

Ordu Hakkında Genel Bilgi
Ordu, devletin güvenlik ve savunma gücünü temsil eden profesyonel bir yapıdır. Temel görevi; ülke sınırlarını korumak, iç ve dış tehditlere karşı müdahalede bulunmak ve güvenliği sürekli olarak sağlamaktır. Birlik, disiplin, hiyerarşi ve eğitim esaslarına göre çalışır. Her personel, bağlı bulunduğu rütbe ve birimin sorumluluklarına uygun şekilde görev yapar.
---
Ordu İçerisinde Yürütülen Görevler
Güvenlik ve devriye faaliyetleri yürütülerek şehir ve kritik bölgelerde düzenin korunması sağlanır.
Operasyonel görevlerde, tehditlere karşı planlama ve müdahale süreçleri uygulanır.
Eğitim faaliyetleri ile personelin hazır bulunuşluğu ve görev yeterliliği sürekli geliştirilir.
Birlik düzeni ve personel takibi, rütbeli personel tarafından düzenli olarak kontrol edilir.
Stratejik noktaların korunması için nöbet, güvenlik ve gözetleme görevleri icra edilir.
Acil durum müdahaleleri, sivil güvenliğinin tehlikeye girdiği anlarda hızlı şekilde gerçekleştirilir.
Ordu İçi Departmanlar ve Rütbelerin Sorumluluk Alanları
• Teğmen
Sorumlu Oldukları: Er, Sözleşmeli Er
Görev Tanımı: Temel birlik disiplinini sağlar, erlerin eğitim ve görev takibini yapar.
• Üsteğmen
Sorumlu Oldukları: Onbaşı, Uzman Onbaşı
Görev Tanımı: Alt rütbelerin sevk ve idaresinden sorumludur; taktik görevlerde takım komutanlığı yapar.
• Yüzbaşı
Sorumlu Oldukları: Çavuş, Uzman Çavuş
Görev Tanımı: Birlik içi operasyon planlaması, alt rütbelerin eğitim düzeni ve operasyon görevlerinin koordinasyonundan sorumludur.
• Binbaşı
Sorumlu Oldukları: Astsubaylar ve üst rütbeler
Görev Tanımı: Birlik yönetimi, operasyon süreçleri ve hiyerarşik düzenin sağlanmasında aktif rol oynar.
• Yarbay
Sorumlu Oldukları: Bordo Bereliler
Görev Tanımı: Özel eğitimli seçkin birliklerin yönetimi ve operasyon komutasından sorumludur.
• Albay
Sorumlu Oldukları: Özel Harekât (ÖH)
Görev Tanımı: Kritik ve yüksek riskli operasyonların komutasını üstlenir, ÖH birimlerinin idari ve operasyonel düzeninden sorumludur.
• Tuğgeneral
Sorumlu Oldukları: Komando Birliği
Görev Tanımı: Komando birliklerinin genel sevk ve idaresi ile operasyonel hazırlığını denetler.
• Tümgeneral
Görevi: Detaylı Eğitim Sorumlusu
Görev Tanımı: Ordu içerisindeki ileri seviye eğitim programlarını düzenler, personel yeterliliklerini değerlendirir.
• Korgeneral
Görevi: Genel Eğitim Sorumlusu
Görev Tanımı: Tüm ordunun temel ve ileri eğitim politikasını belirler, eğitim denetlemelerini yürütür.
• General
Görevi: İmza ve Teftiş Genel Sorumlusu
Görev Tanımı: Ordunun tamamını denetler, imza yetkisine sahiptir ve tüm operasyon/terfi süreçlerini onaylar.
Orduya Katılım Şartları
Orduya katılmak isteyen kişilerin aşağıdaki kriterleri karşılaması zorunludur:
1. Seviye Şartı:
Başvuru yapacak kişinin en az 5. seviyeye ulaşmış olması gerekir.
2. Şehir Bilgisi:
Başvuru sahibi, şehirdeki önemli bölgeler, yerleşim alanları ve yollar hakkında temel bilgiye sahip olmalıdır.
Şehirdeki düzen ve kurallar konusunda farkındalığı olmalıdır.
3. Davranış ve İletişim:
Orduya katılacak kişi saygılı ve akıcı bir şekilde iletişim kurabilmelidir.
Hem rütbe üstlerine hem de alt rütbelere karşı uygun hitap ve davranış biçimlerini bilmelidir.
4. Hiyerarşi ve Disiplin:
Alt-üst ilişkisine hâkim olmalı ve emir-komuta zincirine uymalıdır.
Kurallara riayet etmeli ve görev sırasında disiplinini korumalıdır.
5. Katılım ve Aktiflik:
Düzenli olarak görev ve eğitimlere katılım gösterebilmelidir.
Ordu birliğine ve operasyonlara aktif şekilde destek olmalıdır.
6. Temel Karakter ve Güvenilirlik:
Sabıka kaydının temiz olması, güvenilir ve sorumluluk sahibi bir karaktere sahip olması gereklidir.
Görev sırasında hızlı ve doğru karar verebilme yeteneği aranır.
Ordu Korgenarali : FISILTI LDR
Ordu, devletin güvenlik ve savunma gücünü temsil eden profesyonel bir yapıdır. Temel görevi; ülke sınırlarını korumak, iç ve dış tehditlere karşı müdahalede bulunmak ve güvenliği sürekli olarak sağlamaktır. Birlik, disiplin, hiyerarşi ve eğitim esaslarına göre çalışır. Her personel, bağlı bulunduğu rütbe ve birimin sorumluluklarına uygun şekilde görev yapar.
---
Güvenlik ve devriye faaliyetleri yürütülerek şehir ve kritik bölgelerde düzenin korunması sağlanır.
Operasyonel görevlerde, tehditlere karşı planlama ve müdahale süreçleri uygulanır.
Eğitim faaliyetleri ile personelin hazır bulunuşluğu ve görev yeterliliği sürekli geliştirilir.
Birlik düzeni ve personel takibi, rütbeli personel tarafından düzenli olarak kontrol edilir.
Stratejik noktaların korunması için nöbet, güvenlik ve gözetleme görevleri icra edilir.
Acil durum müdahaleleri, sivil güvenliğinin tehlikeye girdiği anlarda hızlı şekilde gerçekleştirilir.
Ordu İçi Departmanlar ve Rütbelerin Sorumluluk Alanları
• Teğmen
Sorumlu Oldukları: Er, Sözleşmeli Er
Görev Tanımı: Temel birlik disiplinini sağlar, erlerin eğitim ve görev takibini yapar.
• Üsteğmen
Sorumlu Oldukları: Onbaşı, Uzman Onbaşı
Görev Tanımı: Alt rütbelerin sevk ve idaresinden sorumludur; taktik görevlerde takım komutanlığı yapar.
• Yüzbaşı
Sorumlu Oldukları: Çavuş, Uzman Çavuş
Görev Tanımı: Birlik içi operasyon planlaması, alt rütbelerin eğitim düzeni ve operasyon görevlerinin koordinasyonundan sorumludur.
• Binbaşı
Sorumlu Oldukları: Astsubaylar ve üst rütbeler
Görev Tanımı: Birlik yönetimi, operasyon süreçleri ve hiyerarşik düzenin sağlanmasında aktif rol oynar.
• Yarbay
Sorumlu Oldukları: Bordo Bereliler
Görev Tanımı: Özel eğitimli seçkin birliklerin yönetimi ve operasyon komutasından sorumludur.
• Albay
Sorumlu Oldukları: Özel Harekât (ÖH)
Görev Tanımı: Kritik ve yüksek riskli operasyonların komutasını üstlenir, ÖH birimlerinin idari ve operasyonel düzeninden sorumludur.
• Tuğgeneral
Sorumlu Oldukları: Komando Birliği
Görev Tanımı: Komando birliklerinin genel sevk ve idaresi ile operasyonel hazırlığını denetler.
• Tümgeneral
Görevi: Detaylı Eğitim Sorumlusu
Görev Tanımı: Ordu içerisindeki ileri seviye eğitim programlarını düzenler, personel yeterliliklerini değerlendirir.
• Korgeneral
Görevi: Genel Eğitim Sorumlusu
Görev Tanımı: Tüm ordunun temel ve ileri eğitim politikasını belirler, eğitim denetlemelerini yürütür.
• General
Görevi: İmza ve Teftiş Genel Sorumlusu
Görev Tanımı: Ordunun tamamını denetler, imza yetkisine sahiptir ve tüm operasyon/terfi süreçlerini onaylar.
Orduya Katılım Şartları
Orduya katılmak isteyen kişilerin aşağıdaki kriterleri karşılaması zorunludur:
1. Seviye Şartı:
Başvuru yapacak kişinin en az 5. seviyeye ulaşmış olması gerekir.
2. Şehir Bilgisi:
Başvuru sahibi, şehirdeki önemli bölgeler, yerleşim alanları ve yollar hakkında temel bilgiye sahip olmalıdır.
Şehirdeki düzen ve kurallar konusunda farkındalığı olmalıdır.
3. Davranış ve İletişim:
Orduya katılacak kişi saygılı ve akıcı bir şekilde iletişim kurabilmelidir.
Hem rütbe üstlerine hem de alt rütbelere karşı uygun hitap ve davranış biçimlerini bilmelidir.
4. Hiyerarşi ve Disiplin:
Alt-üst ilişkisine hâkim olmalı ve emir-komuta zincirine uymalıdır.
Kurallara riayet etmeli ve görev sırasında disiplinini korumalıdır.
5. Katılım ve Aktiflik:
Düzenli olarak görev ve eğitimlere katılım gösterebilmelidir.
Ordu birliğine ve operasyonlara aktif şekilde destek olmalıdır.
6. Temel Karakter ve Güvenilirlik:
Sabıka kaydının temiz olması, güvenilir ve sorumluluk sahibi bir karaktere sahip olması gereklidir.
Görev sırasında hızlı ve doğru karar verebilme yeteneği aranır.