Interesting Merkezi Polis Departmanı

Status
Not open for further replies.

ogzxs

Player
Player

MPD - Merkezi Polis Departmanı​

Şef: Oguz Kudo

Merkezi Polis Departmanı Hakkında​

Merkezi Polis Departmanı, ülke genelinde kamu düzenini koruyan, yasaları uygulayan, suçları önleyen ve soruşturan, halkın can ve mal güvenliğini sağlayan merkezi kolluk kuvvetidir.

Yerel polis departmanlarından farklı olarak MPD; ulusal güvenlik, sınır ötesi suçlar, organize suç, terörle mücadele ve daha karmaşık konularda merkezi ve koordineli müdahale sağlar. Departman bünyesinde farklı alanlara odaklanan özel birimler bulunur.

Memurlar zorlu bir eğitimden geçerek göreve başlar, devriye gezme, soruşturma, tutuklama, delil toplama, kamu düzenini sağlama ve kriz yönetimi gibi görevlerde bulunur. MPD, hem iç hem dış güvenliği sağlayarak halkın devlete olan güvenini korur.

Departmanlar ve Birimler​

İnsan Kaynakları​

İnsan Kaynakları Departmanı, MPD’nin personel alımı, eğitimi ve gelişiminden sorumludur.
- İşe Alım ve Seçim: Boş pozisyonların duyurulması, başvuruların değerlendirilmesi, mülakatların yapılması ve adayların uygunluğunun denetlenmesi.​
- Eğitim ve Gelişim: Memurların becerilerini artıracak eğitim programlarının hazırlanması (kolluk teknikleri, kriz yönetimi, etik vb.).​
- Performans Yönetimi: Memur performansının değerlendirilmesi, hedef belirlenmesi, geri bildirim sağlanması.​
- Maaş ve Yan Haklar: Memurların ödenek, maaş ve sosyal haklarının düzenlenmesi.​
- Çalışan İlişkileri: Şikayetlerin çözümlenmesi, anlaşmazlıkların giderilmesi ve disiplin politikalarının uygulanması.​
- Sağlık ve Refah: Fiziksel ve ruhsal sağlık programları, danışmanlık desteği ve motivasyonu artırıcı ortam.​
- Politika Geliştirme: Yasalara uygun politikaların hazırlanması ve uygulanması.​
- Çeşitlilik ve Dahil Etme: Farklı kökenlerden gelen çalışanların entegrasyonunu sağlamak ve ayrımcılığa karşı politikalar geliştirmek.​

Özel Harekat (S.W.A.T)​

Özel Harekat (SWAT), normal devriye polislerinin yetersiz kaldığı yüksek riskli olaylarda görev alan özel birimdir.

- Görev: Rehine kurtarma, aktif saldırgan, terör tehdidi ve yüksek riskli tutuklamalarda görev almak.
- Eğitim: İleri düzey taktiksel giriş, silah kullanımı, rehin müzakeresi, yakın mesafe çatışma ve araç kullanımı gibi alanlarda yoğun eğitim.
- Ekipman: Balistik kalkan, özel silahlar, gözlem cihazları ve zırhlı araçlar.
- Yapı: Gönüllü, tecrübeli ve özel eğitimli memurlardan oluşur.
- Çağrılma: Olay komutanı ya da üst düzey yönetici tarafından görevlendirilir.
- İş Birliği: Kriz müzakere ekipleri, bomba imha ve sağlık ekipleriyle koordineli çalışır.
- Toplum İlişkileri: Görev dışında halka eğitim ve tanıtım faaliyetleri düzenler.

Park Denetimi​

Park Denetimi, trafiğin akışını sağlamak ve park ihlallerini önlemekle sorumludur.

- Görev: Park yasağı ihlalleri, yangın musluğu önünde park, engelli yeri ihlali gibi durumları denetler.
- Yetki: Araçlara ceza yazma veya çekme işlemleri uygulama.
- İşleyiş: Trafik düzenini korur
- Toplum İlişkisi: Halkı park kuralları konusunda bilgilendirir ve yönlendirir.

İç İşleri​

İç İşleri, polis departmanındaki usulsüzlük ve etik ihlallerin denetlendiği özel birimdir.

- Görev: Rüşvet, ayrımcılık, aşırı güç kullanımı, etik dışı davranış ve disiplin ihlallerini soruşturmak.
- Gizlilik: Tüm süreç gizli yürütülür, şikayetçi ve tanıkların kimliği korunur.
- Bağımsızlık: Direkt olarak başkana bağlıdır, diğer birimlerden bağımsız çalışır.
- Disiplin: Gerekli görülen durumlarda uyarı, uzaklaştırma, rütbe düşürme ya da işten çıkarma uygulanır.
- Önleme: Eğitim programları ve politika geliştirme ile tekrarını önlemeyi hedefler.
- Şeffaflık: Halkın güvenini korumak adına adil ve tarafsız şekilde görev yapar.

Gizli Görev​

Gizli Görev birimi, suç örgütlerine sızarak bilgi toplamakla görevlidir.

- Seçim ve Eğitim: Görevlendirilecek memurlar özel eğitimden geçer (rol yapma, gözetleme, yasal süreçler).
- Sahte Kimlik: Gerçekçi bir geçmiş ve kimlik belgeleriyle sahte bir kişi oluşturulur.
- Operasyon: Organize suç, uyuşturucu, terör ve insan kaçakçılığı gibi alanlarda faaliyet gösterir.
- İstihbarat: Suç örgütlerine sızarak delil toplar ve kritik bilgiler sağlar.
- Güvenlik: Görev boyunca gizli ekipman, kamera ve dinleme cihazları kullanılır.

Memur Olma Süreci​

Temel Şartlar:
-
OOC: En az 18 yaşında olmak
- IC: En az 5 yaşında olmak
- Sabıka kaydının olmaması
- Sunucu kurallarını bilmek
Ekipman ve Yeterlilik:
-
Aktif silah ruhsatı
Görev Yeterlilikleri:
-